Over Ons

                                                                                                                                                                               9 - 2017

Mieke van Gulik en Jan Zorgdrager bereisden Gambia 10 keer waarvan 4 keer met Donneke en Teake Jansonius.

Tijdens deze reizen hebben we in Gambia een netwerk ontwikkeld met o.a. scholen en ziekenhuizen. Rianne, een gepensioneerde Nederlandse verpleegkundige die al zo'n 15 jaar in Gambia woont, helpt ons ook met contacten en wijze raad.

Geconfronteerd met de grote armoede en het gebrek aan basisbehoeften zoals leermiddelen, medische artikelen e.d. zijn wij spullen gaan verzamelen.

Dat zijn o.a. kleding, schoenen, schoolmaterialen, medische hulpmiddelen, katoenen luiers, handmolens, etc. We proberen daarbij te luisteren naar de Gambianen zelf. Ook sturen we geen geld op maar zorgen bij eventuele aankopen ervoor dat we zelf aanwezig zijn om er zo voor te zorgen dat het geld voor het juiste doel besteed wordt.

Om de materialen in Gambia te krijgen, huren we ruimte in een zeecontainer die na zo'n 6 weken de materialen ter plaatse aflevert. Daar hebben we goede ervaringen mee; in de afgelopen jaren zijn al onze bananendozen ongeschonden aangekomen.

Transport en logistiek zijn van groot belang voor onze stichting. Wij willen immers dat de goederen in goede orde op de juiste plek aankomen zodat ze "GOED VOOR GAMBIA" zijn.

 

Geschiedenis van het project