Wat we deden en wat we gaan doen.

07-04-2012 15:42

 

2011.

Wij hebben de muur om de tuin van de Boraba Lower Basic school af laten maken. Wij zorgden voor stenen, cement en zand en onder toezicht van de dorpsoudste is de muur voltooid. Hierdoor kunnen de geiten niet meer uit de tuin mee eten.

In dit jaar waren er 6 kinderen, die om financiële reden niet naar school konden. Dankzij onze bijdrage konden deze kinderen naar school.

Verder hebben wij 28 bananendozen en voetbaltassen met voetbalkleding her en der verspreid.

2012.

Alle kinderen uit de omgeving de Boraba Lower basic school bezoeken de school.

Dit jaar hebben wij de waterpomp laten repareren bij de Boraba Lower Basic school, zodat de maaltijdverzorging weer op gang kwam.

Wij hebben het hoofd en team van de Borabaschool gevraagd namen te geven van de 5 armste gezinnen. Daar hebben wij een baal rijst van 50 kg, gebracht. Bij één gezin was op de dag van aankomst geen eten meer. In 2011 was de rijstoogst voor een belangrijk deel  mislukt, waardoor de prijs van rijst erg hoog was. Dus kunt u zich voorstellen hoe welkom de balen rijst waren.

Ook organiseerden wij 2 jaar achter elkaar een feestdag op deze school voor leerlingen en leerkrachten. Wij zorgden voor een maaltijd, nadat wij met de kinderen kettingen hadden gemaakt en diverse spelletjes hadden gedaan.

Dit jaar hebben wij 45 bananendozen  met materialen verspreid onder verloskundige, ziekenhuisjes, scholen en gezinnen.

Verder hebben wij 4 lasbedrijfjes kunnen voorzien van een laskap. De meeste lassers lassen onbeschermd of met zonnebril, wat natuurlijk zeer gevaarlijk is voor de ogen.

 

Wat willen wij gaan doen 2013.

De scholen in Boraba, Sare Abdou en Kalagi voorzien van schoolmiddelen en bij de school in Sare Abdou de watervoorziening  laten repareren.

De verloskundige en ziekenhuisjes voorzien van hulpmiddelen.

En het aanbieden van familiedozen aan arme gezinnen.